14 opiskelijat

Erotatko totuudellisen ja valheellisen? Voiko mihinkään enää luottaa? Eikö muka kuva voi valehdella?

Miksi tartumme syöttiin. Mikä meitä ohjaa psykologisesti uskomaan asioita?
Miten analysoin, kuka tiedon on laittanut liikkeelle. Miten tilastoja kannattaa lukea uutisissa?
Miten tunnistaa aito kuva tai video valheellisesta? Miten kuvalla voi valehdella?

Kolmiosainen kurssi erottamaan valeuutisen ja disinformaation oikeasta uutisoinnista. Kurssilla opit ymmärtämään valeuutisen ja disinformaation sekä niiden aiheuttamat vaarat yhteisölle. Tavoitteet, kurssin jälkeen osaat tarkistamismetodit, millä voit ottaa selville onko uutinen totta vai ei.

HUOM! Tämä on Medialukutaito – OSA 1: Ihmisen psykologia, eikä koko kurssi!
Medialukutaito – OSA 1 muodostuu luennosta, tehtävistä, vastauksista sekä lähteistä ja se on voimassa 5 viikkoa ostohetkestä lähtien.

Julkaistu:
1. Ihmisen psykologia. Miksi tartumme syöttiin. Mikä meitä ohjaa psykologisesti uskomaan asioita.
2. Tiedonvälitys – totta vai valhetta. Lähdekritiikki tekstin suhteen. Miten analysoin, kuka tiedon on laittanut liikkeelle. Miten tilastoja kannattaa lukea uutisissa?
3. Kuvakin voi valehdella. Miten tunnistaa aito kuva tai video valheellisesta? Miten kuvalla voi valehdella?


Opettaja

User Avatar Liisa Väisänen

PhD Liisa Väisänen on Espanjassa asuva tietokirjailija ja luennoitsija. Hän on koulutukseltaan taiteentutkija, mutta on jo pitkään kirjoittanut yleisiä tietokirjoja kulttuurihistorian alalta sekä kirjoittanut oppikirjoja ja tehnyt niihin opettajienmateriaaleja. Hän on luennoinut vuosien ajan yleissivistävissä oppilaitoksissa, lukuisissa kesäyliopistoissa sekä tehnyt tilausluentoja yrityksille, oppilaitoksille sekä yhteisöille. Hän on myös kouluttanut eriasteiden opettajia. Liisa Väisästä on käytetty usein televisio-ja radio-ohjelmien asiantuntijatehtävissä.
20,00 € 10,00 €